battre sen an aldrig sa honan grill-johan!

Filippinerna - Manila

filippinerna, min version. vet inte riktigt vad jag ska saga, skulle garna beratta allt for er, men det ar sa svart, for allt blir sa mycket.

detta har verkligen varit en av dom besta delarna pa var resa, pa manga satt! vi har traffat sa mycket trevligt folk, tillexempel Harold som agde guesthouset vi bodde pa i Dumaguete, han bestamde sig for att vi va trevliga, och det ar vi ju, sa han drog med oss och Al fran syd afrika pa diverse aventyr hela tiden. vi gick till hans farbrors (?) restaurang och at lokala specialiteter (inte den sortens lokala specialiteter som man far pa Bali (javla anka!!)) han utflyktade med oss till ett vatten fall, hyrde moppe och cruisade runt (att bade jag och unn brande oss ordentligt pa avgasroret och numera har tva duktigt infekterade brannsar pa vaderna behover vi inte tala hogt om) vattenfallet var fantastiskt, inte lika kallt i vattnet som thailand. sa sweet liksom :)
senare pa kvallen bjods vi till hans beach house och hade seafood bbq som han hade lovat oss pa fyllan ett par dagar tidigare, men varit sa bakis att det liksom inte blev av.

just det, pa den festkvallen traffade jag en britt som typ kanner alla coola band i hela varlden (inte alla, men manga hjaltar) van halen, ac/dc, aerosmith, Guns ’n roses (notering:pa 80-talet innan axl rose blev en tont) don jovi osv....sa om ni vill hora historier om gittarister, flickvanner, Cher, handklovar, pakistanier med oranga lakan osv...ring mig i april sa tar vi en ol ihop och en total genomgang ;)

sa efter att ha fastnat i dumaguete dar Harold va, dar vi aven traffade jonas som tyvarr ska tatuera en orm pa underarmen...tont. men, nar vi borjar ta oss darifran, ca 3 dagar for sen enligt planeringen, for vi tankte gora som vi gjorde i moalboal och bara stanna over natten, moalboal, dar det satt abro bryggeri-klistermarken overallt och alla va svenskar...jo, nar vi akte fran dumaguete mot Boracay, enligt our man harold, en forflyttning pa ca 12 h, inga problem att gora i ett streck!
men icke, vi tar en paus efter 6 h liokal buss...vi gjorde manga sadana har, lokalbussresor, nar man sitter i en buss, langst fram, inga stotdampare, fullt med locals som stirrar pa ens blonda har och oandliga vidder med hav pa ena sidan och tropikerna pa andra sidan, det ar liksom sa att andan faller pa att skriva brev, det var naturligtvis pa tok for skakigt och jag hade inget brevpapper, men kanslan fanns dar, att sitta o titta ut over varlden, och skriva hem, sen kommer brevet hem, alla samlas runt bordet och det lases hogt..typ sa tankte jag.

men efter bussresan kommer vi fram till en tattig stad nastan vardig indonesien, gar till en restaurang, far en tur av hela filippinerna och hela det totala vardet av bambo som meditations-samt byggmaterial.
marklig man...men om ni vill maila honom sa warriorhunter@hotmail.com (eller gmail.com prova bada for att vara pa den sakra sidan)

detta blogginlagget blir kanske lite markligt, men  men, en personlig reseskildring it is.

dagen efter fortsatte vi mot Boracay, kom fram pa kvallen. bodde vi vagen,. bla pa det.

bytwer boende dagen efter, slar upp ogonen och inser att vi fortfarande ar i paradiset, 3 km (!) vit strand, palmer, kall ol och ett turkost hav. vad mer kna man fraga efter? jo, lit trevligt sallskap kanske!
unns dykaventyr kirrade det och i torsdagskvall va vi ute med softaste partyganget!
vi hade tanya o brian, tony som va gay och kvallens diva (hade haft ihop det med en av eldkonsnarerna pa stranden, inte att rekomendera tydligen, for mycket sand) men eldkonsnaren fattade tycke, (och vad unn an berattar om turk-ryss-amerikanen i cebu sa tro henne inte!) vi hade den snyggaste italienaren soder om ekvatorn- Gabriele och en hel hog med andra softa folk! riktigt trevligt att va pa fest med folk som kanns som ens kompisar.

sen va det fredag, vi va bakis, akte farja o buss om vartannat for att komma till manila. det lyckades.

kust det, cebu, sinnulog-festivalen! vilken grej! tog oss genom en hel stdsfestival med vara ryggsackar pa och backpacker-grejjen har aldrig kants sa akta som i just det ogonbloicket, att vi fick mer uppmarksamhet an festivalen och att dom typ stoppade karneval taget for att vi skulle ta oss over efter att vi lyckats flirta tillrackligt bra med vakten...det ar bara en parentes.

det kommer komma fler redogorelser, det lovar vi bada tva, men nu maste vi ata innan det ar dags for flygplats igen och singapore nasta!

kram o karlek pa er alla!!!

//Sigrid

Kommentarer
Postat av: Carl

.. Jag skulle ju köpt en ryggsäck i Thailand och följt med.. Varför fick jag inte det för :/ så mycket trevligheter jag har har missat! Ni har det tydligen superbäst, fortsätt med det ffs :) Ha det, hälsa filippinerna/singapore från mig.

Kram Carl.

2009-02-01 @ 11:18:25
Postat av: Lillasyster Ylva

gaaaah , villvillvill också! känns som om mina kommentarer hela tiden består av avundsjuka, men jag finner inga andra ord! forsätt att ha det bäst saknar er!

dessutom, vattenfallet i Thailand var inte super kallt bara lite kyligt uppfriskande ;)

2009-02-01 @ 19:41:23
Postat av: Anonym

Härligt att få höra mer om indonesien än vad som får plats i ett sms! Låter som ni har det härligt och bra. Ni missar dock lite riktig vinter - ligger faktiskt snö här nu. Yey!Jon

2009-02-01 @ 20:05:10
Postat av: Pappa Erik

Tjoa

Underbart att få lite reseskildring igen och hära att ni har det minst lika bra som när vi träffades.

Själv har Figge och jag varit på 20års jubileum hos Kroppkakans vänner (Bodykake Society) och partat loss, inte riktigt som ett beachparty, med 3 minus och snålblåst är Karlskrona i sitt ässe, men man blev mätt o glad. Eftersom lingon var "förbjudet" hade vi smugglat med det i en Willys Ketchupflaska och vi fick många snea blickar först men sen ville alla ha vår Ketchup ;o)

Det var även glue-erik tävling och vi hade skaldat lite till ex:En uppeggad birdie från Malmö

ville uppleva livet på en palmö

Hon bjöd alla till att baka

massor av kroppkaka

sen blev hon caddie på AlmöEn bondmora 30 år uppnådda

gick på lokal med sina drängar bådda

Hon halka i köket,

och mitt i allt stöket,

kroppkakan blev till en KlåddaDagen efter var det paltkoma ;o) och gravad lax med skånsk potatis. Å nu är jag på tåget till Malmö.

Många kramar

2009-02-02 @ 07:46:30
Postat av: Pappa Bengt

Later som om det blir en upprepning fran Unn av vad Carl sa nar vi aterbesokte S.F. "Dad why did we ever have to leave this place?"Skont att höra av er igen!Puss och kram

2009-02-02 @ 08:57:03
Postat av: Sigrids farfar Bengt

Puh,sånna umbäranden,just nu tycker jag de e skönt

o bara vara hemma, klappa Oscar o slippa va bakis !

Hoppas ni lärt er nu att fryser man skall man inte värma sig på avgasrör ! Håller med om att de e töntigt att inka en orm på armen, men Oscar har äntligen fattat att han har en likasinnad i Sigrid eftersom han har ett tatto lyckonummer i örat !

Vi tackar emellertid bägge för denna vidlyftiga rese-"bullentin" !

Kramigt gläfs på er

2009-02-02 @ 16:59:19
Postat av: Mill

Sluta vara glad åt snön Jon, vi bor i Skåne nu. Snö är lika med kaos. Snö är orsaken till allt jävligt som t ex tentor och varför inte tråkig sallad. Du är så positivt inställd till denna naturkatastrof som skakat Skåne att jag ifrågasätter din nationalism.

2009-02-02 @ 21:31:35
Postat av: faster Ann

käraste Sigrid och Kära Unn

Ack så skönt att få påfyllt reseäventyret! Till slut börjar en ju undra om ni drivit till havs, adopterats av några apor ja eller vad som helst. Istället har ni haft det hyvens! Ja det gör en glad!Fortsätt såmånga kramarFaster A

2009-02-02 @ 22:03:01
Postat av: Sigrids mamma och Unns mattant!!

Bra med ett rejält livstecken! Allt verkar gå er väg just nu SKÖNT. Synd med de hemska brännsåren, men det blir väl ärr ni får skryta med här hemma sen.Festandet och grillandet verkar ju flöda i en jämn takt i hop med lagom mycket bakfylla jorden runt. Träffade Kim i dag hon har lite resfeber och längtar mycket efter er. Hon ska till Lovisa på inflyttningsfest på Lördag! Hoppas Lovisa får bo kvar! Hon gillar sin nya lägenhet. Tusen kramar och all kärlek i världen till er båda. NJUT!!!!!

2009-02-03 @ 00:07:31
Postat av: Totte Jöns

Hallå å good bye!

Har just inmundigat en död anka (läs 2 st gräsand ) med din köttslige far,,,gottt ja (absolut (inte spriten nu)= Hoppas att allt är bra med Er ...vilket jag tror när jag tittar på eran blogg. Gillar din tatuering Sigrid...väldigt speciall...synd att man är så gammal :-(

Hoppas att allt är bra med Er?? Eerik å jag har just ätit något som kan anses om en bättre middag (din pappa har tagit hand om ankorna....vilket innebär att har har tagit hand om oplockade ankor,,,men han kom in med några fina bröst <<<<<<<<<<<<(från ankorna alltså) å dom har vi tillaga tillsammans me rödvinssås å "pomann" = potatiskaka...jäpp vi är mätta... å otörstiga. Sköt om sig Kram från// T

2009-02-06 @ 21:00:21
Postat av: Farmor Randi o Rune

Vi blir helt stumma av alt som händer kommer ni inte snart hem till snö o kyla? Äntligen har vi fått orden på vår dator o eran adress kom på mailen så vi har läst till ögonen blöder o nå kan vi följa er

Massor av kramer R+R

2009-02-07 @ 15:15:01
Postat av: Farmor Randi o Rune

Vi blir helt stumma av alt som händer kommer ni inte snart hem till snö o kyla? Äntligen har vi fått orden på vår dator o eran adress kom på mailen så vi har läst till ögonen blöder o nå kan vi följa er

Massor av kramer R+R

2009-02-07 @ 15:16:28
Postat av: LL i Dragsnäs

Tjo i blåbärsskogen...

Kul att ni fortfarande verkar ha lika skoj, man blir rätt lite sliten när man e ute så länge, men tycker nästan det börjar låta som en Mallorcasemester, typ sol, bad, sprit och fulla engelsmän som känner alla pop/rock stjärnor :-P Jaja det blir ändring på det när ni kommer till Indien, då blir det lite mer kultur igen, vakta magarna bara... Ha kul/LL

2009-02-08 @ 22:33:53
Postat av: lovisa

har inget med inlägget att göra, men har du sett att emil är svaret på en brun fråga i TP????....

2009-02-10 @ 08:44:03
Postat av: Luvis puvis

jag tycker warrior hunter låter farligt... med tanke på att vi i bandet kallas warriors hela tiden.. gulp

2009-02-19 @ 00:05:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0