Namaste India!

Jaipur, Rajastan, Indien.

Det maste erkannas att jag var en smula radd for hur det skulle bli i Indien. Som backpackerdragg hor man sa mycket om alla sina kommande resmal fran alla man traffar pa vagen. Och the forecast for Indien var att det var landet med stort K. Som i Kulturkrock that is. Att det ar varldens mest intensiva och galna plats. Och att det tar manga manga veckor innan man ens borjar tycka om det. Och da ska vi inte ens borja tala om alla de veckor man maste rakna med att man ska ligga magsjuk...
Well, having heard all that kan jag konstatera att det inte ritigt blev sa. ALLS.
Jag och Sigrid anlande till Dehli Airport och satt uppe och vantade pa vart finfina tillskott. Den tredje medlemmen i var nyblivna supertrio: Kim "Lady Luv"  Lundahl.
Darefter softade vi runt i Dehli ett tag. Upplevde hur det ar att forsoka kopa tagbiljetter i detta kranglighetens land och allt sadant som hor till nar man ar forstagangsresenar har.
Sen bar det av till Pushkar. Denna underbara heliga lilla stad! Fantastiska marknader och underbara saker! Sa nu har vi lattat pa vara planbocker en hela del. Eller jag har so far shoppat for typ 500 kronor och fatt :

  • Ett otroligt vackert dubbelsangsoverkast i sidenblandning.
  • Ett par getskinnsskor med silverbroderier.
  • Ett par uppsydda rostroda alladinbyxor.
  • Tva fina(!) halsband.
  • En pashminasjal i blatt.
  • En silkessjal i turkost och lila.
  • En typisk indisk lite genomskinlig mossgron sjal med guldtryck.

Kanns sjukt bra! Indien ar billigt sa det forslar. Och billigt! Sa jag att det var billigt?
Vi har faktiskt aven kostat pa oss en privatchufor (hur i helvete stavas ordfan??? Eh...forlat for mitt val av kraftuttryck. men det ar lite storande att det svenska spraket inte riktigt kommer till en lika naturligt langre.) som ska kora runt oss i Rajastan. LYXIGT VARRE om jag far saga det sjalv.
Imorgon bar det av till en nationalpark dar vi ska aka pa Tigersafari. Gissa om vi kommer att nynna pa diverse dangor av Doktor Bombay. Sen blir det Agra och det obligatoriska Taj Mahal.

Sa alla Mammor och Pappor out there som kanner sig berorda kan andas ut. Era dottrar lever och har halsan.
Skulle val vara en mild slang av turistdiarre som drar ner halsoaspekten. Och det faktum att Dehli var sa smutsigt att man fick svart snor a la festival ar val inte heller ultimat nar det kommer till kroppsligt valmaende.
Men nu ar vi iaf valsnutna och sagas bor att vi gillar vad Indien har bjudit oss so far.

Pass pa innan ni vet ordet av ar vi hemma igen!

Kyss och karlek!
/Unn


Full Moon

Koh Phan Ngan, Thailand.

Well, maste val pasta att no news ar good news. Jag och min kara resekompanjon har varit lite for upptagna med att roa oss for att ha tid med trakigheter somm internet. Speciellt da internet ar sa f*cking dyrt pa den har on. Aja, det ar val priset man far betala for att aka till en o som befolkas av enbart unga snygga partypeople. Det ar verkligen skillnad pa strandhanget om man jamfor med thailands vastkust dar det mest ar blekfeta turister som flauntar sina vinterkroppar pa solstolar. Ja, jaklar.
Trivs med livet trots flerdagarsbakfylla.
Vi slog oss ihop med Sabina och Tove nar vi klev av farjan. Vilket visar sig ha varit ett superbt drag. Sjukt sjona brudar! Sa vart helsvenska folje har njutit i solen och kalasat oss igenom det notoriska Full Moon Partyt. Ojojoj. Vilken kvall.

Nu ska vi ge oss ivag mot Koh Tao. Gar rykten om att Timbuktu och Tingsek ska dit och klinka lite sa kanske maste man sta ut med att ga pa deras konsert. Det ar inte latt att vara oss these days. Har aven last mig till att nyss namnda o ar ett dykparadis. Sa det maste jag val undersoka ocksa, hahajaja. ;-)
Hoppas ni inte forfryser darhemma i den fjallhoga nord. Har skiner solen.

Pusspuss, halsar Unn.

battre sen an aldrig sa honan grill-johan!

Filippinerna - Manila

filippinerna, min version. vet inte riktigt vad jag ska saga, skulle garna beratta allt for er, men det ar sa svart, for allt blir sa mycket.

detta har verkligen varit en av dom besta delarna pa var resa, pa manga satt! vi har traffat sa mycket trevligt folk, tillexempel Harold som agde guesthouset vi bodde pa i Dumaguete, han bestamde sig for att vi va trevliga, och det ar vi ju, sa han drog med oss och Al fran syd afrika pa diverse aventyr hela tiden. vi gick till hans farbrors (?) restaurang och at lokala specialiteter (inte den sortens lokala specialiteter som man far pa Bali (javla anka!!)) han utflyktade med oss till ett vatten fall, hyrde moppe och cruisade runt (att bade jag och unn brande oss ordentligt pa avgasroret och numera har tva duktigt infekterade brannsar pa vaderna behover vi inte tala hogt om) vattenfallet var fantastiskt, inte lika kallt i vattnet som thailand. sa sweet liksom :)
senare pa kvallen bjods vi till hans beach house och hade seafood bbq som han hade lovat oss pa fyllan ett par dagar tidigare, men varit sa bakis att det liksom inte blev av.

just det, pa den festkvallen traffade jag en britt som typ kanner alla coola band i hela varlden (inte alla, men manga hjaltar) van halen, ac/dc, aerosmith, Guns ’n roses (notering:pa 80-talet innan axl rose blev en tont) don jovi osv....sa om ni vill hora historier om gittarister, flickvanner, Cher, handklovar, pakistanier med oranga lakan osv...ring mig i april sa tar vi en ol ihop och en total genomgang ;)

sa efter att ha fastnat i dumaguete dar Harold va, dar vi aven traffade jonas som tyvarr ska tatuera en orm pa underarmen...tont. men, nar vi borjar ta oss darifran, ca 3 dagar for sen enligt planeringen, for vi tankte gora som vi gjorde i moalboal och bara stanna over natten, moalboal, dar det satt abro bryggeri-klistermarken overallt och alla va svenskar...jo, nar vi akte fran dumaguete mot Boracay, enligt our man harold, en forflyttning pa ca 12 h, inga problem att gora i ett streck!
men icke, vi tar en paus efter 6 h liokal buss...vi gjorde manga sadana har, lokalbussresor, nar man sitter i en buss, langst fram, inga stotdampare, fullt med locals som stirrar pa ens blonda har och oandliga vidder med hav pa ena sidan och tropikerna pa andra sidan, det ar liksom sa att andan faller pa att skriva brev, det var naturligtvis pa tok for skakigt och jag hade inget brevpapper, men kanslan fanns dar, att sitta o titta ut over varlden, och skriva hem, sen kommer brevet hem, alla samlas runt bordet och det lases hogt..typ sa tankte jag.

men efter bussresan kommer vi fram till en tattig stad nastan vardig indonesien, gar till en restaurang, far en tur av hela filippinerna och hela det totala vardet av bambo som meditations-samt byggmaterial.
marklig man...men om ni vill maila honom sa [email protected] (eller gmail.com prova bada for att vara pa den sakra sidan)

detta blogginlagget blir kanske lite markligt, men  men, en personlig reseskildring it is.

dagen efter fortsatte vi mot Boracay, kom fram pa kvallen. bodde vi vagen,. bla pa det.

bytwer boende dagen efter, slar upp ogonen och inser att vi fortfarande ar i paradiset, 3 km (!) vit strand, palmer, kall ol och ett turkost hav. vad mer kna man fraga efter? jo, lit trevligt sallskap kanske!
unns dykaventyr kirrade det och i torsdagskvall va vi ute med softaste partyganget!
vi hade tanya o brian, tony som va gay och kvallens diva (hade haft ihop det med en av eldkonsnarerna pa stranden, inte att rekomendera tydligen, for mycket sand) men eldkonsnaren fattade tycke, (och vad unn an berattar om turk-ryss-amerikanen i cebu sa tro henne inte!) vi hade den snyggaste italienaren soder om ekvatorn- Gabriele och en hel hog med andra softa folk! riktigt trevligt att va pa fest med folk som kanns som ens kompisar.

sen va det fredag, vi va bakis, akte farja o buss om vartannat for att komma till manila. det lyckades.

kust det, cebu, sinnulog-festivalen! vilken grej! tog oss genom en hel stdsfestival med vara ryggsackar pa och backpacker-grejjen har aldrig kants sa akta som i just det ogonbloicket, att vi fick mer uppmarksamhet an festivalen och att dom typ stoppade karneval taget for att vi skulle ta oss over efter att vi lyckats flirta tillrackligt bra med vakten...det ar bara en parentes.

det kommer komma fler redogorelser, det lovar vi bada tva, men nu maste vi ata innan det ar dags for flygplats igen och singapore nasta!

kram o karlek pa er alla!!!

//Sigrid

RSS 2.0