tramps like us, baby we are in Borneo, not to run.

okej, inte basta rubriken, men det lat bra i huvudet.

omen, tillbaka i Bangkok, ja, vi overlevde flygplatsen, jag ar numera feberfri och efter ett besok pa sjukhuset i Banjamarsin ar jag numera aven ytter-ora-infektionsfri. vilket kanns skont. men ja, vad som hant sen sist. inte mycket...eller jo, forresten, jag har antligen, efter EX-antal ar antligen fatt se Borneo. och det var var vantan, det var vart 12 timmar flygplats, det var vart oroninflammationer o alltmojligt.
sa svart att foroka gora rattvisa. men en liten beskrivning av vad vi gjorde:


tisdag:
landar i pangkalan Bun. blir hamtade pa flygplatsen och transporteras genast till vart boende de narmsta dagarna. en bat, som hamtad ut "the african queen" ni vet filmen med audrey hepburn och humphrey bogart? om inte, se den. sa dar skulle vi bo, pa dack under ett myggat. helt fantastiskt! vi beger oss ut pa floden, in i djungeln, guiden pekar pa apor som ser ut som pinochio, vi sitter mest tysta och begrundar   den markliga plats vi har hamnat pa. vi far fantastisk mat och vaggas till somns av floden och djungeln, den riktiga djungeln.


onsdag:
vaknar, i djungeln, ater frukost, i djungeln...pa riktigt. jag ar helt overvaldigad!
traffar orangutanger. pa riktigt. trots regn, eller tack vare regn? det var namligen sa att han som bestamde (orangutang, ca 90kg) bestamde sig for att komma till huset och liksom fosa ihop oss och ga bakom hela gruppen fran utgangslagret till the feeding point. heelt faboulus!


torsdag:
dagranas dag, efter att vi vaknat begav vi oss tillbaka in i skogen, nu utfodringsplats, nya apor. heelt galet. klockan tva far dom mat pa en plattform i skogen, det vetr dom, fast dom ar helt vilda, vissa har valt att ty sig till manniskor, Sisswie(stavning pa det?) den badande apan, ge henne en bit tval och hon vet precis vad hon ska gora. och de basta, Princess. Princess antog att jag och unn inte viste vart vi skulle, sa nar vi gar pa stigen mitt i skogen bland lianer och 3cm langa myror, greppar hon en i varje arm och leder oss hela vagen till plattformen, och hin har sin babis klangande fast for glatta livet pa ryggen...men dar gar vi, med 70-80 kg apa mellan oss. helt fantastiskt!
lovar att det laggs upp bilder!

sen blev det sista kvallen, vi begav oss tillbaka mot havet, men pa vagen hittar vi en palm, dar det bor en fireflie-kolonie. sa de ser ut som julbelysning, sa vi borjar sjunga julsanger, dom vi kan. och luciastamningen infann sig....nastan.


nar vi val var ute ur skogen stannade vi i Pangkalan bun i tva dagar. om ni vill aka nanstans dar man inte kan gora nanting, ak dit.

men efter fyra intensivt fantastiska dagar var det precis vad vi behovde tror jag :)


puss sa lange!


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag tänkte jag skulle hitta på nåt fyndigt som skulle göra er liiite avundsjuka, men det gick inte.

Fan.



Ni verkar ha det helt fantastiskt, leta nu reda på Darin! buss på honom bara!

pusse

2008-12-18 @ 11:39:04
Postat av: Pappa Erik

Hej igen

Det låter som en bal på slottet, HELT UNDERBART, nu finns även det resmålet med på listan över det man borde göra. Här hemma infinner sig julstämningen, grådis med plusgrader och fuktighet - tack SMHI för att ni finns. Vilken tur att vi skall åka snart och julafton blir en höjdare på över 10.000 meter på väg till er i Thailand.

Sitter och tittar ut över Gustav Adolfs torg i Malmö där man byggt en glasbur med programledare som inte får äta, bara dricka i sex dygn, för att samla in pengar i nått som heter Musikhjälpen för att hjälpa flyktingar. Bra idé men det går sådär, målet var 200 miljoner och efter 4 dagar har man nått över 2 miljoner.

Nu är det snart lunch och ikväll är det julbord nummer ett av tre mums, mums.

Vi ses snart, många kramis från Pappsen

2008-12-18 @ 12:03:30
Postat av: Mamma Marie

WOW.....blir väl inte bara lite avundsjuk, har länge drömt om att få göra det ni gjorde, umgås med lite släktingar på Borneo. Njut vidare av sol och värme så kommer det mer antibiotika som julklapp med papporna och syskonen till Thailand.Massa kärlek <3<3<3 U

2008-12-18 @ 14:48:10
Postat av: Mamma Marie

..i brist på " the real thing" så tittar Carl och jag vidare på Orangutang Island på AnimalPlanet

2008-12-18 @ 15:44:20
Postat av: Farmor Randi o Rune

Vi är helt stumme,det är jo fatastiske upplevelser ,Vi ser fram mot bildbevis ,det är skönt att ni har kommit till Tailand och att Erik o Lovisa kommer.Det har känts litt skumt med alla händelser så långt borta Kram o Mys på er båda två

2008-12-18 @ 17:30:16
Postat av: sara

wow

2008-12-18 @ 17:34:29
URL: http://tarnqvist.blogg.se/
Postat av: jon

Ojoj, låter riktigt häftigt! Härligt att du blivit frisk också! Skulle faktiskt inte ha något alls emot att byta ut en lucia eller två mot en firefly koloni här, kunde behövas i höstmörkret...



Men, men. Inte bara i utlandet det händer saker - här hemma har hela skåne skakats av en brutal jordbävning. Hela tre personer var tvungna att åka till sjukhus på grund av detta - en för att ha yrsel, en annan för att ha ramlat av en stol..



Så inte ens när ni kommer hem (när nu det kan bli) måste ni nödvändigtvis bli uttråkade..



God jul, ha det riktigt roligt i thailand igen!

2008-12-18 @ 17:41:08
Postat av: faster Ann

håll i hatten vad ni tar er för Kära Sigrid och Unn så fantastiskt spännande att gå hand i hand med en orangutang!!



Ni kommer ju aldrig att kunna hålla tillgodo med vanliga svenska djur som rävar och gråsuggor efter de häftiga nya bekantskaperna tigrar ena dan och orangutanger nästa så überhäftigt



Fortätt ha det fullkomligt underbart...är bara lite avundsjuk....så njut och ha kul och berätta mera så känns det som om man är med på resan åtminstone lite..



Stämmer att de slängde in en jordbäfning i veckan ärr 4,7 på Richterskalan...jag vaknade och trodde att någon hade slängt igen nån stor dörr och kunde inte fatta varför sängen skakade fram och tillbaka i flera sekunder!! Japp det händer grejor här oxå



Imorrn drar jag oppåt Blekinge till för att fira jul



ha det fortsatt underbart - ni e bäst



kram



faster Ann



2008-12-18 @ 19:55:56
Postat av: faster Ann

det var attans ...skrev ett långt meddelande och så blev det inte publicerat.



kära Sigrid och Unn så underbart ni har det med alla dessa upplevelser!!!

Vilka djur ...tigrar...orangutanger ...så häftigt!!



Ni kommer ju aldrig att stå ut med gamla rävar och gråsuggor..



Jag kan intyga att det skakade till rejält ...4,7 på richterskalan...jag låg i sängen och skakade fram och tillbaka! SÅ märklgt



ha det fantastikst på era vidare öden och äventyr



kramar



faster Ann

2008-12-18 @ 20:26:42
Postat av: faster Ann

haha



JOMEN visst syns det



kram igen





2008-12-18 @ 20:28:26
Postat av: Sigrids farfar Bengt

Kl.8.30 fredag morgon, svarta natten ännu ute men lyssnande till min nyfådda CD med Jazzin´Topzies gläds jag åt att Sigrid inte är "på örat" längre.

vidare att unga faster Ann är på intågande idag, ovisst när, men då hon vaknat klätt sig o blivit packad. Glädjande oxå att Oscar återigen verkar vara fyrbent efter att liksom haft punka på höger fram, nu är han en effektiv jordfräs igen trots veterinärt stödförband. Den omtalade jordbävningen i Sjöbo märkte jag inget av i mitt sussande men vi

yvs ju inte i onödan här i Hoby.

En samlad kramis från Oscar med husse

2008-12-19 @ 08:47:07
Postat av: Ylva

men jesus amalia vad jag blir avundsjuk! träffa riktiga apor det trodde jag bara man gjorde på zoo!

nej men åh vet inte vad jag ska skriva är helt arg på er för att ni har det så bra! sessnart <3

2008-12-19 @ 16:24:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0