kung och fosterland

Växjö, Sweden.

Hemma.
Det stod en finfin välkomstkommité i arrivalhallen på Kastrup när vi landade igår på kvällen.Med den sttorsta skylten av alla. Vi kände kärleken kan jag säga! Sen for vi åt var sitt håll jag och min Siggelinus.
For mig blev det att aka genom ett vintervackert syd Sverige genom snöflingorna. Är nu fullt overtygad om att jag ar typ den enda personen i den här delen av landet som är tacksam och glad för snön. Alla jag har pratat med so far har bara cursat de vita flingorna och hävdat att det var vår igår. Men efter att ha kännt på KYLAN var det inte rikttigt lika härligt, det där med vinter. Så nu instämmer jag snällt i kören som tillbedjar Vårväders-Guden. Måste väl finnas en sadan? I Indien finns det iaf gudar för det mesta och flesta ändamål so why not en sådan figur undrar jag?

Är härligt att vara hemma i mitt hus med Ronda-Vovve och Mördarkatten. Än så länge gar  jag mest runt och är förstummad av att allt är så läskligt rent och FUNGERAR...typ varmvattensberedningen. Fantastiskt ju!
Är väl lite tillvanings period. Ska tex försoka lära mig det där med svenska tangentbord igen. Å, ä och ö är ju from nu tillämpningsbara när man använder datorer!

Peace out!
/Unn


strandade igen

Palolem, Goa, Indien.
Sitter och letar flyg till Chennai. Borjar minsann dra ihop sig nu. Bara en ynka liten vecka kvar innan ni har oss tillbaka i den fjallhoga nord.
For tillfallet chillar vi i Goa och tar igen allt oldrickande vi har gatt miste om i diverse heliga stader med utskankningsforbud. Sa nu ar det sovmorgon och sollapning for hela slanten! Maste ju ha nagon form av solbranna for att det ska bli trovardigt att vi har varit i asien i fyra manader. hehe

puss/ Unn

Syndfria fotter!

Varanasi, India.

Ja, som ni har varit uppmarksamma nog att inse sa har var Indien resa so far innehallit manga manga toktidiga mornar. Ytterligare en sadan blev det i morse da vi klev upp vid noll fem trettio for att kunna se soluppgangen fran en bat pa Indiens heligaste flod. Passade i samma veva pa att bada bort lite av vara synder. Var van pa hotellet, Gopal, har namligen berattat att Ganges vatten har den effekten om man nedsanker sig i det.
Gott! Tankte vi. Men beholl en viss skepsis mot att plaska runt i floden, da vi anda fatt lara oss pa biologin att det ar det giftigaste vattendraget i planetens historia. Men jag och Kim unnade vara fotter syndernas forlatelse. Kanns valdigt bra. Men vid narmare eftertanke ar jag nog ratt sugen pa en dusch anda.

Innan vi far vidare mot Mumbai imorgon med taget hinner vi sakert med att make more shopping. Vi har faktiskt blivit riktigt begavade pa den fronten by now! Skulle aven kunna pasta att jag och Kim utvecklat en viss flare for det dar med prutning. Sigrid... well... vi kan ju alltid hjalpa henne. ;-)

Happy Holli pa er btw! I overmorgon ar det fargfestival har. Men barnen har redan borjat preppa med att kasta vattenballonger fyllda med farg....pa sigrid. Stackarn blev utsatt for tva sadana attacker med bla farg igar. Jag fick bara lite skvatt pa ryggen av min inka kola troja. Gar eventuellt bort efter nagra tvattar har de sagt. Sa from nu ar det svarta klader som galler i den har staden.

Helighet till er alla!
/Unn

I india land vid himalayas rand...

ja, ni som kan sangen vet att den fortsatter med att beratta att det bor en trollkarl dar...och ar det nagat det finns i detta landet ar det troll utkladda till karlar...typ. okej, inte basta formuleringen men jag ursaktar den istallet for att radera...det ar sa trakigt att radera innan allt ar klart, vem vet, by the time inlagget ar klart kanske detta ar andrat, det du laser ar kanske version nr 3...vad vet jag?

men tillbaka till indien, vilkket land!  som unn uttryckte sig tidigare ar det galet billigt...men det ar GALET pa andra vis ocksa...eller som vi formulerat det tillsammans, Indien ar ett fantastiskt land sa lange du inte forsoker forsta det eller gora nagat...sitter du pa en stol med Lala o Baba och dricker chai pa takterassen o blickar ut over saltsjon mitt i onen, da ar det nice! forsoker du forsta tagsystemet eller fixa kontantkort till telefonen...mindre nice.

men var trio kampar pa! Kim aklimatiserar sig utmarkt till indien och vi har redan raddat en hund, skaffat en duva (Vildorf) kramats med en apa pa tigersafari (Bamwoulle) och titatt pa pafaglar (grill-johan heter dom) sa vi stor trivs! att det inte blev nagra tigrar pa var tigersafari gjorde inte sa mycket...vi sag sparen och kande oss valdigt iaktagna, men mer an sa blev det inte. men vetskapen om att Sheree-khan lag dar i graset o betraktade oss rakte pa natt vis.

dagen idag borjade tidigt aven den, tigersafari kl 05.00, aka till jaipur 06.00, se taj mahal innan turister 05.00

men oj om det var vart det! Taj Mahal. et sjukt bygge, i sa manga avseenden.
*sjukt vackert
*sjukt stort (inte sa stort som jag trodde, men hogt i tak)
* sjuk ide i storsta allmanhet faktiskt...

men oj va det va vart det som sagt!

nu sitter vi och peppar oss infor nattens tagresa till varanasi :)

massa karlekj till folket!

och GRATTIS MILLAN PA 20 ARS DAGEN fran tre backbackers i ett land i fjarran!

//Sigrid

RSS 2.0